Kickboksen

Kickboksen

Kickboksen is een full contact vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt.
De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten en werd daar populair in het begin van de jaren 1970.  
Bij het Kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals Karate en Taekwondo.

Een variant op het Kickboksen is het Muay Thai, ook wel Thaiboksen genoemd. Dat het MuayThai ontstaan is uit oude oorlogskunsten van de Thaise soldaten,
daar is men over het algemeen mee eens. De bekendste legende met betrekking tot de oude Muay Thai beoefenaars is zonder twijfel het verhaal van Nai Khanom Dtom.
Het grootste verschil tussen het Kickboksen en Muay Thai is dat hierbij ook het clinchen, veeg-, werp-, en elleboogtechnieken zijn toegestaan.
Met het clinchen 'omarmen' de vechters elkaar en proberen zij elkaar met knie- en/of elleboogtechnieken te bewerken en indien mogelijk met een veeg of worp op de grond te werpen.

Door de juiste trainingsmentaliteit en de grote mate van zelfbeheersing krijg je een zeer intensief spel tussen 2 sport(st)ers die elkaar bestrijden met verschillende trap- en stoottechnieken. Neem daarbij de mooie bokssport als basis en je krijgt een zeer leerzame en goede training waar alle belangrijke componenten zoals zelfbeheersing, controle, techniek, conditie, incasseringsvermogen in zitten.

Tegenwoordig worden deel aspecten van een reguliere (Kick)Boks training ook als losse lesvariant gegeven. Wat voor de Kick- of Thaibokser een normale Bokszak training is,
begint dit de laatste jaren als groepsfitness les aan populariteit te winnen door een bredere doelgroep. Dit vanwege de intensieve cardiovasculaire trainingsoefeningen
dat zorgt voor een goede vetverbranding en verbetering van de long- en spierconditie. Uiteraard biedt Theo Meijer Sport ook deze groepsles aan voor een bredere doelgroep dan de Kickboksers.

Kickboksen is voor iedereen vanaf 6 jaar te beoefenen,
voor jong en oud, jeugd en volwassenen, op recreatief- en wedstrijdniveau.

Wist je dat; Je bij Theo Meijer Sport alle benodigde kleding en materialen kunt bestellen? Vraag ernaar bij de balie van ons sportcentrum.


DE 4X SPORTEN KENNISMAKINGSKAART

Kom ons uit proberen

Adres


Plantageweg, 6 3833 AZ

Leusden

parkeren is gratis

View on Google Map

ContactBel ons gerust:

T 033 4946409

Email: info@theomeijersport.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
07:00-23:30 uur
Zaterdag 08:00-18:00 uur
Zondag 08:00-22:30 uur

Kinderopvang 08:45-11:45 uur