Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

Yoga

Hatha Yoga!

Voor velen is het nog onbekend waar Hatha Yoga voor staat. Vrij vertaald staat Ha voor de zon en Tha voor de maan.
In praktijk staat dit voor het in balans brengen van lichaam en geest en juist deze vorm van Yoga richt zich in eerste instantie zeer op het fysieke lichaam.
Door het beoefenen van „houdingen” verkrijg je op den duur een grotere fysieke flexibiliteit wat tevens meer geestelijke flexibiliteit oplevert. Best sportief dus!

Heel specifiek is dat in Hatha Yoga alle oefeningen op het eigen persoonlijke niveau gedaan worden. „ Er is niemand die het kan zoals jijzelf!”
We spreken in plaats van rekken en strekken in termen van inspanning en ontspanning.
Juist vanuit die zienswijze raakt je lichaam niet beschadigd en leer je door inspanning de spanning in jouw eigen lichaam te ontspannen.


Gezien de snelheid van onze maatschappij hebben wij allemaal wel ergens een moment dat de spanning veel is en behoefte ontstaat aan ontspanning.
Je kunt dan kiezen voor een stevige boswandeling, je volledig leeglopen in een sport of lekker slapen. Voor velen een herkenbare manier om even de zinnen op iets anders te zetten.
Voor sommigen is Yoga de oplossing.

Wat trek ik aan?
In de les draag je makkelijk zittende kleding, geen schoeisel, heb je een grote handdoek bij je om op te liggen en zorg je dat je voor de eindontspanning iets warms kunt aantrekken (sokken, vest enz.)

Het dient aanbeveling om geen dan wel een matig ontbijt te nuttigen voor de les. Dit draagt bij aan de intentie van de oefeningen. Na de les is het goed een warme kop thee of water te drinken.

Tijdens de les worden de oefeningen zonder muziek aangeboden. Hierdoor blijf je de aandacht volledig bij de oefening houden en zeer geconcentreerd met je adem te werken.
Dit geeft een hoge mate aan beleving en innerlijke verstilling. De oefeningen kunnen eenvoudig maar juist daardoor zeer veel energie vragen.
Je zult ervaren dat Hatha Yoga dankzij de manier van beoefenen zeer inspannend kan zijn. En juist dan is ontspanning zo welkom.

Check het lesrooster voor alle beschikbare lesdagen en tijden.

Mag ik je uitnodigen?

Walrick Halewijn