JudoNieuws

 

 

Cikic mist EK titel

Judoka Barbara Cikic van Theo Meijer Sport was er klaar voor. Na winst op 2 European Cups stond de als 3e op de EK ranking geplaatste judoka vol zelfvertrouwen in Athene op de mat; " ik kom hier alleen voor goud, met minder ben ik niet blij"
De 1e ronde won ze met een knalharde schouderworp, ippon, op de Poolse Pasternak, europees kampioen en winnaar Eyof 2013.
Ook de franse Laget ging in de kwartfinale met ippon van de mat door een houdgreep.
De halve finale tegen de Russin Bukreeva werd een vreemde partij. In een zinderende pot stapelde de arbiters fout op fout. Cikic kwam dom achter met 2 tegen 1 straf na 2 minuten maar toen ging ze los. Aanval na aanval, bijna scores moesten resultaat brengen echter ze ontving nog een straf. Daarna kwam ze net voor het eind vd partij nog gelijk te staan omdat de Russin ook eindelijk bestraft werd voor passiviteit. Golden score. 2 goede aanvallen. Nog 1 en dan moet het voorbij zijn, echter de volgende aanval werd bestraft en voor een luid boe roepend publiek gaat de Russin zonder een aanval te plaatsen naar de finale waar ze uiteindelijk kampioen word.
Barbara Cikic moet 2 uurtjes later om brons. De echte kracht waarmee de dag gestart is ontbreekt. Ze komt op voorsprong maar krijgt een verwurging vlak voor tijd. Het dunne lijntje tussen kampioen worden en niets,4e.

JUDOPRIJZEN IN LIMBURG

Op het grote Kaizen toernooi in Limburg hebben de judokas van Theo Meijer Sport het goed gedaan.

Mega grote poules dus veel wedstrijden, waarbij sommigen 6 wedstrijden gedraaid hadden en dan nog “slechts’ 5e werden.

Wel waren er prijzen voor Tom Evers, 3e, en finales voor Dayenka Binnenhei, Valentino Hagg en Robert Kloosterman. Jammer genoeg moesten ze alle drie genoegen nemen met zilver.

GOUD EN ZILVER OP EUROPEAN CUPS CIKIC EN KORREL

Goud voor Barbara Cikic in Bielsko op de European Cup.
Het is de 2e titel op rij voor de judoka van Theo Meijer Sport, op weg naar het EK!

Ze moest het in Polen zelfs zonder coach Theo Meijer doen omdat deze met Michael Korrel naar Roemenië was, waar Korrel de finale verloor van landgenoot Vreeze na een zwaarbevochten duel en moeizame dag.
De vorm was er niet maximaal maar als je dan toch een finaleplaats haalt is je basisniveau wel erg hoog, aldus Theo Meijer.

Beter was het in Bielsko Polen waar judoka Barbara Cikic haar 2e titel op rij haalde en zo een goede ranking voor het EK veilig stelde.
Winst met ippon op alle tegenstanders tot aan de finale, de slovaakse Almasiova, de duitse Brausenwetter, in de halve finale de Francaise Lage gingen allen met ippon onderuit tegen de sterk draaiende Cikic.
De finale tegen de Duitse Bouizgarne won ze met een yuko en 3 straffen voor passiviteit
Barbara kan zich met trainer Theo Meijer gaan richten op het EK min 18 jaar, juli aanstaande. Eerst een weekje rust, dan gaan we 6 weken opbouwen en knokken naar een mooi resultaat, de mogelijkheden zijn er!!

Korrel, uitkomend in de klasse min 21, won zijn voorwedstrijden van de fransman Cherchouw en de Servier Mihylaine. In de halve finale was hij te sterk voor de franse kampioen Djouadou.
De kampioen in st Petersburg eerder dit jaar kwam nog op voorsprong in de finale maar door een kleine score van landgenoot Vreeze kon hij de goed verdedigende Vreeze niet meer terugpakken.

Barbara Cikic wint European Cup Berlijn

Barbara Cikic wint European Cup BerlijnJudoka Barbara Cikic heeft in Berlijn de European Cup met grote overmacht gewonnen in de klasse +70.

De judoka van Theo Meijer Sport had in de kwalificatie voor het EK-18 in juli al goede scores neergezet met NK 1e, ERfurt open 2e en Vlaardingen Open 1e, maar maakt nu haar kandidatuur wel erg duidelijk.

In Berlijn won ze de 1e ronde van de Poolse Formela op 4 straffen, de Poolse, ruim 70 kilo zwaarder, kon het tempo niet volgen van de lichtste zwaargewicht(75 kg) in deze klasse.

In de 2e ronde won ze met ippon door schouderworp en houdgreep van Geduite uit Litouwen. De kwartfinale was tegen de Braziliaanse Fortudo, waar ze in Erfurt in de finale van verloor.

Cikic kwam een straf achter te staan maar hield zich goed aan haar tactiek en gooide de Braziliaanse, ook ruim +45 kilo, met een vol punt door schouderworp na ruim 2 minuten. De halve finale tegen de nummer 1geplaatste Russin Burkeeva verliep precies hetzelfde, dus de finale was een feit. Hierin wachtte de ruim 1.94 grote Talohua. De grote Francaise kreeg geen grip op de veel beweeglijkere Cikic en ook zij ging met een fraaie schouderworp, gevolgd door houdgreep onderuit. Titel en rankingpunten binnen voor Barbara Cikic, die eerst niet eens zou meedoen vanwege haar schouderblessure. “na dit goed resultaat is het niet handig om komend weekend in Polen weer een European Cup te draaien”, vind coach Theo Meijer. De EK kwalificatie zou nu wel binnen moeten zijn en dan kunnen we mooi gericht daarheen pieken.

Barbara Cikic prolongeert Nationale Judo titel

Zaterdag in Emmen moest Barbara Cikic haar titel gaan prolongeren in de klasse +70 kilo bij de dames -18 jaar.

Na eerder al zilver in Erfurt, internationale masters Duitsland, en goud in Vlaardingen was de titelhoudster toch de favoriet.
Deze favorietenrol maakte ze volledig waar.
Haar eerste 2 ronden won ze binnen een minuut met ippon door houdgreep, na een fraaie schouderworp.
De halve finale tegen Stevenson verliep moeilijker maar werd ook overtuigend met een wazari gewonnen.
De finale was erg sterk. Binnen een minuut had ze van Koningsbrugge in de verwurging en won de judoka van Theo meijer Sport voor de 3e maal de nationale titel.

Bij de heren kwam Moreno Valdinck tot zilver. Ook hij won tot aan de finale met fraaie worpen alles met ippon. In de finale moest hij buigen voor Moerman.

Het brons was er voor Youri van Opstal en Daan ten Heuvel die beiden de halve finale verloren maar de strijd om brons overduidelijk wonnen.

Martijn vd Ven zag zijn NK medaille vervliegen na een diskwalificatie voor een ongelukkig moment in de wedstrijd.

1x Goud, 1x Zilver en 2 brons voor de judokas van Theo Meijer Sport.

We hadden stiekem op 4 finales gerekend maar zijn niettemin erg tevreden met dit resultaat, aldus coaches Theo Meijer en Ronald Huffenreuter.