JudoNieuws

 

 

Barbara Cikic prolongeert Nationale Judo titel

Zaterdag in Emmen moest Barbara Cikic haar titel gaan prolongeren in de klasse +70 kilo bij de dames -18 jaar.

Na eerder al zilver in Erfurt, internationale masters Duitsland, en goud in Vlaardingen was de titelhoudster toch de favoriet.
Deze favorietenrol maakte ze volledig waar.
Haar eerste 2 ronden won ze binnen een minuut met ippon door houdgreep, na een fraaie schouderworp.
De halve finale tegen Stevenson verliep moeilijker maar werd ook overtuigend met een wazari gewonnen.
De finale was erg sterk. Binnen een minuut had ze van Koningsbrugge in de verwurging en won de judoka van Theo meijer Sport voor de 3e maal de nationale titel.

Bij de heren kwam Moreno Valdinck tot zilver. Ook hij won tot aan de finale met fraaie worpen alles met ippon. In de finale moest hij buigen voor Moerman.

Het brons was er voor Youri van Opstal en Daan ten Heuvel die beiden de halve finale verloren maar de strijd om brons overduidelijk wonnen.

Martijn vd Ven zag zijn NK medaille vervliegen na een diskwalificatie voor een ongelukkig moment in de wedstrijd.

1x Goud, 1x Zilver en 2 brons voor de judokas van Theo Meijer Sport.

We hadden stiekem op 4 finales gerekend maar zijn niettemin erg tevreden met dit resultaat, aldus coaches Theo Meijer en Ronald Huffenreuter.

Barbara Cikic supersterk zilver !!

Barbara Cikic supersterk zilver !!Barbara Cikic heeft tijdens de Open Duitse een knappe 2e plaats gescoord. De 17 jarige judoka van TMS scoorde hier belangrijke punten voor de EK kwalificatie.
Een winst op de Franse Tofuoro, ruim 1.95 meter groot was een knappe start. Daarna moesten 2 duitse dames het onderspit delven door een fraaie schouderworp en houdgreep. De halve finale tegen Barkman won ze ook met 2x wazari. De finale ging jammer genoeg verloren tegen de Braziliaanse Fortudo. Over 2 weken op naar het NK.

Resultaten Beuningen

1e ronde:
Guo 2e, Semaja 3e, Asmara 3e, Lotje 3e en Nina 1e.
2e ronde:
Alleen Tim haalde deze ronde knap de 2e prijs. Hij had een afvalsysteem en verloor de finale.

3e ronde:
Tom en Valentino moesten de prijzen in de finale verdelen. Hierin won Valentino. Tom dus 2e.
Jan Pluim werd 3e.

4e ronde:
Mathijs werd 1e in een groot deelnemersveld. Tom Carbo 3e.

Nationale judotitel voor Tom Evers!

Nationale judotitel voor Tom Evers!Het NK judo -15 jaar in Eindhoven zaterdag 8maart is goed verlopen voor de judoka’s van Theo Meijer Sport.

Judoka Tom Evers, het Amersfoortse judotalent trainend in Leusden, wist overtuigend de titel in de klasse -50 kilo op te eisen, terwijl hij nog een jaar -15 te gaan heeft.

Maar liefst 5 partijen moest de kersverse nationale kampioen maken om de titel te bemachtigen. De eerste 2 wedstrijden won hij met een houdgreep, ippon.

De 3e ronde werd pas ver in de Golden Score beslist. Maar liefst na ruim 6 minuten, normaal 3 minuten, won hij deze door een straf voor zijn tegenstander. De halve finale won hij met een fraaie schouderworp combinatie.

De finale tegen Bouwmeester was erg spannend. Ook hier moest de Golden Score de beslissing brengen en daarin was Tom Evers het sterkste. Met een yuko score voor een fraaie overname pakte hij de titel.

Coach Ronald Huffenreuter had met Valentino Hagg nog een favoriet op de mat. Evers en Hagg wonnen beiden het open nederlands kampioenschap in januari in Eindhoven, waardoor ze toch een favorietenrol kregen.

Valentino ging tot de halve finale ook erg sterk. In de halve finale verloor hij jammer genoeg van de latere kampioen en als klap op de vuurpijl verloor hij ook nog de strijd om brons.

De overige judokas van theo meijer sport, Dayenka Binnenhei, Fiachie van Leeuwen, Guo Wagensveld, Jan Pluim, wisten wel een paar partijen te winnen maar kwamen niet in aanmerking voor de prijzen.

“alle bovenstaande judokas zijn nog jong en kunnen nog minimaal 1x bij de -15 meedoen dus hun kansen komen nog”, aldus coach Huffenreuter.

Geen prijs op European Cup Zagreb

De judokas Barbara Cikic, Daan ten Heuvel, Joeri van Opstal en Martijn van de Ven startten afgelopen weekend in Zagreb op de European Cup -18 jaar. Door de JBN uitgezonden op basis van hun prestaties tijdens eerdere kwalificatiemomenten en met coach Theo Meijer wisten ze echter ondanks een aantal goede wedstrijden niet bij de laatste 8 te komen. Zagreb is een kwalificatietoernooi op weg naar het EK -17.

Het volgende meetmoment is de open Duitse kampioenschappen over 14 dagen en het NK-18 over 3 weken.

“daar zullen ze zeker weer kunnen gaan scoren met de ervaring van dit weekend erbij”. Volgens Theo Meijer.

Uitslagen van Utrechts Judotoernooi

Uitslagen van Utrechts JudotoernooiIn de eerste groep werden Mihran en Jesse 2e. Dino en Justin werden zeer overtuigen 1e me een paar hele mooie scores.Voor Lennard was het de eerste wedstrijd buiten de sportschool. Hij won niet maar is een belangrijke ervaring rijker.

In de tweede ronde wist Asmara het met maar liefst 3! coaches helaas niet te winnen. Het bleek niet haar dag vandaag.

In de derde groep werd Jagoan 2e. Nina en Robert werden allebei 1e.Mutiyara viel net buiten de prijzen.

De vierde ronde werden beide deelnemers, Boris en Jeroen, 2e.Jeroen bood goed tegenstand aan de winnaar maar die was vooral in zijn kumikata een stuk sterker.

In de grootste groep van de dag waren er maar liefst 7 judoka’s van TMS.

Mees en Guo werden 1e. Voor Guo was het al de tweede judodag dit weekend met zaterdag al een zwaar bevochten NK. Marilyn werd 2e in deze groep en Jona 3e.

Boele, Nikki en Elise hadden het erg zwaar maar hebben hard gejudood. Ze behaalden echter geen podiumplaatsen.

Valentino en Thomas sloten de dag af met prijzen. Valentino werd overtuigend kampioen en Thomas werd 3e.

Coaches waren Ronald Huffenreuter, Tom Carbo en Semaja Vanenveld

Judogoud voor Barbara Cikic!

Op het 34e internationale toernooi Vlaardingen heeft Barbara Cikic overtuigend de titel opgeëist bij de dames. Het 2e kwalificatiemoment voor het EK -18 schreef ze hierbij op haar naam. Cikic mistte het 1e kwalificatie moment en nam hier een goede revanche.

Maar liefst 4 wedstrijden op rij won ze allemaal met een ippon.

Ook Joeri van Opstal en Martijn van de Ven scoorden tijdens deze EK kwalificatie.

Beiden behaalden een 3e plaats. Vooral voor Joeri van Opstal was dit een enorm sterke score aangezien hij na zijn verliespartij in de 1e ronde tegen de latere kampioen van de Werff maar liefst 7 partijen in winst wist om te zetten voor zijn bronzen plak.

Deze judokas van Theo Meijer Sport zijn nu samen met Daan ten Heuvel geselecteerd voor de Zagreb open met de JBN op 1 maart.

Internationaal toernooi Hoogland

Zondag 2 februari hebben de jeugdjudokas van Theo Meijer sport mooi en sterk judo laten zien tijdens het internationale Hoogland toernooi.

Nina Huffenreuter en Guo Wagensveld werden beiden kampioen op dit sterke jeugdtoernooi.

Mees Kreikamp, Dayenka Binnenhei en Niki Los behaalden een knappe 2e plaats en met brons gingen Mathijs Han, Tom Evers en Asmara en Mutiyara Angkwu weer terug naar Leusden.