JudoNieuws

 

 

Zilver op NK senioren voor Barbara Cikic

Zilver op NK senioren voor Barbara CikicBarbara Cikic heeft op zeer overtuigende wijze als 17 jarige zilver op het NK senioren gehaald. Na 2x een wedstrijd met volle winst, 4 straffen en 2x yuko stond ze in de finale tegen de ervaren Stevenson, winnares van meerdere EK medailles.
In een gelijkopgaande strijd was het wachten op een straf voor de passievere Stevenson echter juist op dat moment scoorde ze een yuko met schouderworp.
Ondanks verwoede pogingen kon Cikic deze score niet meer terughalen.

Op zaterdag verloren de eveneens jonge judoka's Daan ten Heuvel en Michele ten Boske beiden de strijd om brons op dit NK. Ook een knappe prestatie.

Cikic mist EK titel

Judoka Barbara Cikic van Theo Meijer Sport was er klaar voor. Na winst op 2 European Cups stond de als 3e op de EK ranking geplaatste judoka vol zelfvertrouwen in Athene op de mat; " ik kom hier alleen voor goud, met minder ben ik niet blij"
De 1e ronde won ze met een knalharde schouderworp, ippon, op de Poolse Pasternak, europees kampioen en winnaar Eyof 2013.
Ook de franse Laget ging in de kwartfinale met ippon van de mat door een houdgreep.
De halve finale tegen de Russin Bukreeva werd een vreemde partij. In een zinderende pot stapelde de arbiters fout op fout. Cikic kwam dom achter met 2 tegen 1 straf na 2 minuten maar toen ging ze los. Aanval na aanval, bijna scores moesten resultaat brengen echter ze ontving nog een straf. Daarna kwam ze net voor het eind vd partij nog gelijk te staan omdat de Russin ook eindelijk bestraft werd voor passiviteit. Golden score. 2 goede aanvallen. Nog 1 en dan moet het voorbij zijn, echter de volgende aanval werd bestraft en voor een luid boe roepend publiek gaat de Russin zonder een aanval te plaatsen naar de finale waar ze uiteindelijk kampioen word.
Barbara Cikic moet 2 uurtjes later om brons. De echte kracht waarmee de dag gestart is ontbreekt. Ze komt op voorsprong maar krijgt een verwurging vlak voor tijd. Het dunne lijntje tussen kampioen worden en niets,4e.