JudoNieuws

 

 

Cikic mist EK titel

Judoka Barbara Cikic van Theo Meijer Sport was er klaar voor. Na winst op 2 European Cups stond de als 3e op de EK ranking geplaatste judoka vol zelfvertrouwen in Athene op de mat; " ik kom hier alleen voor goud, met minder ben ik niet blij"
De 1e ronde won ze met een knalharde schouderworp, ippon, op de Poolse Pasternak, europees kampioen en winnaar Eyof 2013.
Ook de franse Laget ging in de kwartfinale met ippon van de mat door een houdgreep.
De halve finale tegen de Russin Bukreeva werd een vreemde partij. In een zinderende pot stapelde de arbiters fout op fout. Cikic kwam dom achter met 2 tegen 1 straf na 2 minuten maar toen ging ze los. Aanval na aanval, bijna scores moesten resultaat brengen echter ze ontving nog een straf. Daarna kwam ze net voor het eind vd partij nog gelijk te staan omdat de Russin ook eindelijk bestraft werd voor passiviteit. Golden score. 2 goede aanvallen. Nog 1 en dan moet het voorbij zijn, echter de volgende aanval werd bestraft en voor een luid boe roepend publiek gaat de Russin zonder een aanval te plaatsen naar de finale waar ze uiteindelijk kampioen word.
Barbara Cikic moet 2 uurtjes later om brons. De echte kracht waarmee de dag gestart is ontbreekt. Ze komt op voorsprong maar krijgt een verwurging vlak voor tijd. Het dunne lijntje tussen kampioen worden en niets,4e.

JUDOPRIJZEN IN LIMBURG

Op het grote Kaizen toernooi in Limburg hebben de judokas van Theo Meijer Sport het goed gedaan.

Mega grote poules dus veel wedstrijden, waarbij sommigen 6 wedstrijden gedraaid hadden en dan nog “slechts’ 5e werden.

Wel waren er prijzen voor Tom Evers, 3e, en finales voor Dayenka Binnenhei, Valentino Hagg en Robert Kloosterman. Jammer genoeg moesten ze alle drie genoegen nemen met zilver.

Barbara Cikic wint European Cup Berlijn

Barbara Cikic wint European Cup BerlijnJudoka Barbara Cikic heeft in Berlijn de European Cup met grote overmacht gewonnen in de klasse +70.

De judoka van Theo Meijer Sport had in de kwalificatie voor het EK-18 in juli al goede scores neergezet met NK 1e, ERfurt open 2e en Vlaardingen Open 1e, maar maakt nu haar kandidatuur wel erg duidelijk.

In Berlijn won ze de 1e ronde van de Poolse Formela op 4 straffen, de Poolse, ruim 70 kilo zwaarder, kon het tempo niet volgen van de lichtste zwaargewicht(75 kg) in deze klasse.

In de 2e ronde won ze met ippon door schouderworp en houdgreep van Geduite uit Litouwen. De kwartfinale was tegen de Braziliaanse Fortudo, waar ze in Erfurt in de finale van verloor.

Cikic kwam een straf achter te staan maar hield zich goed aan haar tactiek en gooide de Braziliaanse, ook ruim +45 kilo, met een vol punt door schouderworp na ruim 2 minuten. De halve finale tegen de nummer 1geplaatste Russin Burkeeva verliep precies hetzelfde, dus de finale was een feit. Hierin wachtte de ruim 1.94 grote Talohua. De grote Francaise kreeg geen grip op de veel beweeglijkere Cikic en ook zij ging met een fraaie schouderworp, gevolgd door houdgreep onderuit. Titel en rankingpunten binnen voor Barbara Cikic, die eerst niet eens zou meedoen vanwege haar schouderblessure. “na dit goed resultaat is het niet handig om komend weekend in Polen weer een European Cup te draaien”, vind coach Theo Meijer. De EK kwalificatie zou nu wel binnen moeten zijn en dan kunnen we mooi gericht daarheen pieken.