JudoNieuws

 

 

MICHAEL KORREL PAKT ZILVER OP EK-23

MICHAEL KORREL PAKT ZILVER OP EK-23De pas 20 jarige Michael Korrel heeft op het EK in Wroclaw zijn seizoen ijzersterk afgesloten. Dit jaar moest het gebeuren bij de -21, echter bij het EK & WK ging het daar mis als nr 1 gerankte en 2e van Europa.
Zijn revanche was indrukwekkend. De 1e ronde tegen de Rus Khalmurzaev, meervoudig Europees kampioen en 2x2e van het wk moest aan de kant. Eerder 3 wedstrijden tegen deze rus gingen verloren echter het verschil was elke keer kleiner.
Nu was het duidelijk, Michael overklaste de Rus volledig en won overtuigend met 2 straffen. De 2e ronde tegen de Roemeense kampioen was eenvoudig. Ippon door armklem en door naar de kwartfinale tegen de ervaren Vukovic uit Slovenie. Ook deze Sloveen werd duidelijk door een tactische wedstrijd aan de kant gezet en in de halve finale trof Korrel Zgank ook uit Slovenie. Een achterstand met wazari door schouderworp werd gelukkig snel goedgemaakt door een ijzersterke houdgreep. Finale !!!
Finale bij de -23 tegen de Rus Zankishiev, wereldkampioen 2012 in Kaapstad. Een voorsprong voor Korrel na 1 minuut door passiviteit van de Rus. Partij gaat gelijk op maar Zankishiev heeft geen grip op de gedreven Korrel. 1 moment staat hij stil en verkeerd, fantastische beenworp door de Rus en ippon, ofwel 2e plaats op het EK voor Michael Korrel. " zuur dat hij niet zijn spel kon doorzetten en de Rus deze kans geeft, maar wel een megaprestatie en goede afsluiting van een mooi seizoen", volgens trainer/coach Theo Meijer
En nu...? Rust en doorstappen naar het seniorencircuit! PROFICIAT.

Zilver op NK senioren voor Barbara Cikic

Zilver op NK senioren voor Barbara CikicBarbara Cikic heeft op zeer overtuigende wijze als 17 jarige zilver op het NK senioren gehaald. Na 2x een wedstrijd met volle winst, 4 straffen en 2x yuko stond ze in de finale tegen de ervaren Stevenson, winnares van meerdere EK medailles.
In een gelijkopgaande strijd was het wachten op een straf voor de passievere Stevenson echter juist op dat moment scoorde ze een yuko met schouderworp.
Ondanks verwoede pogingen kon Cikic deze score niet meer terughalen.

Op zaterdag verloren de eveneens jonge judoka's Daan ten Heuvel en Michele ten Boske beiden de strijd om brons op dit NK. Ook een knappe prestatie.