JudoNieuws

 

 

Mooie resultaten gister in Wijk bij Duurstede

In het 1e blok waren Nikki, Marilyn en Dayenka.

Dayenka was net ziek geweest maar wist haar partijen toch te winnen. Het was wat minder spectaculair maar ze werd wel 1e.

Nikki werd ook 1e. Ze was zelfs al voor haar laatste partij eerste waardoor ze de laatste partij als oefenpot kon gebruiken met een speciale opdracht van de coaches.

In de middag waren de jongens aan de beurt. Jona, Thomas, Tom, Jan en Valentino waren er.

Tom en Thomas zaten bij elkaar in de poule. In de onderlinge partij stond Thomas met wazari voor maar Tom wist toch nog met een houdgreep te winnen. Thomas verloor helaas de partij daarna (waarin hij wederom met wazari voor stond) waardoor hij 3e werd. Tom won alle partijen en was dus 1e.

Jona had geen makkelijke poule. Vooral zijn laatste tegenstander was lastig te werpen, Jona knokte hard maar kon een vroege score van zijn tegenstander niet meer goedmaken. Jona eindigde 3e.

Jan heeft erg goed judo laten zijn. Hij verloor een partij op 1 shido waardoor hij 2e werd. Jammer want de shido voor buiten de mat stappen had net zo goed voor de ander kunnen zijn.

Valentino had het erg moeilijk en was niet topfit. Hij moest bij meerdere partijen door in de golden score omdat hij net de kracht in de worp miste. Hij verloor zijn laatste partij, nam vroeg risico omdat hij niet fit was. Hij werd overgenomen en eindigde 2e.

Daan en Max deden ook nog mee aan hun thuiswedstrijd.
Uitslag volgt

Judotoernooi in Almere

Vandaag was Almere aan de beurt. Tom Carbo opende het toernooi met twee deelnemers. Saraya Angkuw en Dylan Petersen.
Beide jonge judoka’s wisten door te dringen naar een podiumplaats namelijk Saraya een tweede plaats en Dylan een eerste.
Het tweede blok was voor Kees Sjardin een stevige houdgreep bezorgde hem de derde plaats uiteindelijk. Mihran Yurtgulu kon uiteindelijk na zijn laatste partij de derde plaats op eisen. De medaille krijgt Mihran nog in de les.
Vanaf het derde blok en verder werd het een prijzenfestijn, zo werd er veel gewonnen.
Soms word er wel eens verloren. zo zagen Jagoan, Asmara en Mutiyara hun zuster winnen terwijl ze zelf net niet binnen de prijzen vielen.
Ook waren er judoka’s geblesseerd of ziek en dus niet aanwezig, Tim van den Berg was zo ziek dat hij vlak voor zijn eerste partij de mat toch niet meer op kon.

Prima Judo was er door Guo en Nikkie zij lieten zien dat ze zich prima aan een opdracht kunnen houden en dat wanneer hun moment zich aanbied zij tot scoren konden komen.
Al met al werden de volgende prijzen behaald.
3e Damian Bronda
3e Nikkie Los
3e Jan Pluim
2e Jesse Naaktgeboren
2e Fiachie van Leeuwen
2e Guo Wagensveld
1e Tom Evers
1e Valentino Hagg
1e Norik Tadevosyan
1e Dayenka Binnenhei
Een speciale vermelding is er voor Jona Visser die ondanks zijn 4e plaats fantastisch judo liet zien. goed om te zien hoe Jona groeide in het toernooi.
Daar waar Tom Evers en Valentino Hagg op geroutineerde wijze hun partijen wonnen, liet Norik Tadevosyan het mooiste judo van de dag zien.
Met twee maal een zeer hoge Ure nage liet hij zijn tegenstanders door de mat heen vallen.
Een mooie judo dag voor iedereen.

MICHAEL KORREL PAKT ZILVER OP EK-23

MICHAEL KORREL PAKT ZILVER OP EK-23De pas 20 jarige Michael Korrel heeft op het EK in Wroclaw zijn seizoen ijzersterk afgesloten. Dit jaar moest het gebeuren bij de -21, echter bij het EK & WK ging het daar mis als nr 1 gerankte en 2e van Europa.
Zijn revanche was indrukwekkend. De 1e ronde tegen de Rus Khalmurzaev, meervoudig Europees kampioen en 2x2e van het wk moest aan de kant. Eerder 3 wedstrijden tegen deze rus gingen verloren echter het verschil was elke keer kleiner.
Nu was het duidelijk, Michael overklaste de Rus volledig en won overtuigend met 2 straffen. De 2e ronde tegen de Roemeense kampioen was eenvoudig. Ippon door armklem en door naar de kwartfinale tegen de ervaren Vukovic uit Slovenie. Ook deze Sloveen werd duidelijk door een tactische wedstrijd aan de kant gezet en in de halve finale trof Korrel Zgank ook uit Slovenie. Een achterstand met wazari door schouderworp werd gelukkig snel goedgemaakt door een ijzersterke houdgreep. Finale !!!
Finale bij de -23 tegen de Rus Zankishiev, wereldkampioen 2012 in Kaapstad. Een voorsprong voor Korrel na 1 minuut door passiviteit van de Rus. Partij gaat gelijk op maar Zankishiev heeft geen grip op de gedreven Korrel. 1 moment staat hij stil en verkeerd, fantastische beenworp door de Rus en ippon, ofwel 2e plaats op het EK voor Michael Korrel. " zuur dat hij niet zijn spel kon doorzetten en de Rus deze kans geeft, maar wel een megaprestatie en goede afsluiting van een mooi seizoen", volgens trainer/coach Theo Meijer
En nu...? Rust en doorstappen naar het seniorencircuit! PROFICIAT.